Anders

3D taarten

Heeft u een speciale wens voor gebak in 3D model? Dat is goed mogelijk!
 
Ik maak veel taarten geheel naar wens van de klant. Zou u een taart in een 3D model willen bestellen moet u even contact opnemen of dat ik de opdracht zie zitten en of het haalbaar is voor mij om te maken, het blijft tenslotte taart! Bij mijn taart-foto’s staan enkele voorbeelden va 3D taarten (Grumpy, vogelhuisje, herenschoen, tas-taarten). Taarten als 3D model worden vrijwel altijd van cake gemaakt in plaats van biscuit. Cake is namelijk een heel stuk steviger en dus beter in model te snijden in verhouding tot biscuitgebak. Ook hoeft een cake niet altijd gevuld te worden omdat er aan cake zelf al meer smaak zit en anders alsnog de stevigheid van de vorm ervan ten kosten gaat. Bij een tas-taart is het ook mogelijk een print erop te maken zoals bijvoorbeeld een leuke print van: Louis vuitton, Chanel, Dior.

 

Barbie-taart

Voor kleine meisjes is het ook erg leuk om de gasten een barbie-taart voor te schotelen. De rok is helemaal van biscuitgebak, gevuld met een lekkere vulling en bekleed met marsepein. Het pin-popje is wel van plastic en kan dus niet opgegeten worden. Deze taart is voldoende voor 16-20 personen.

 

Ander soort cake/taart/gebak

Er zijn natuurlijk ook altijd mensen die niet erg van marsepein houden… Daarom maak ik ook wel eens ander soort gebak zoals bijvoorbeeld: ”Chocolade-ganache” taarten, cakes met een speciale smaak (carrotcake/citroencake/stroopwafelcake etc), appel-kruimel-taart, koekjes, lubecker en al het andere op aanvraag!

 

Lubeckerrol

Met de feestdagen maak ik ook lubecker-rollen. Dit zijn rollen met een lekkere straciatella-creme vulling omhuld met marsepein. Voor veel mensen is dit niet erg bekend maar ook bij de ”normale bakker” ziet men ze vaak liggen rond de sinterklaas, kerst & pasen. Deze rollen worden erg gewaardeerd, zeker door de familie 😉 !

 

Allergie

Ik bak ook speciale cupcakes / biscuits voor mensen met een allergie. De marsepein waarmee ik werk is volledig glutenvrij dus geheel geschikt voor mensen met een glutten-allergie. Het is voor mij iedere keer opnieuw een enorme uitdaging om te bakken voor mensen met een allergie omdat ik dit niet dagelijks doe en hier ook niet heel veel ervaring mee heb. Glutten-vrij gebak is dan ook vaak minder luchtig in verhouding tot mijn standaard cake/biscuits (aar dit is voor veel mensen met een glutten-allergie wel bekend. Gluten maken het gebak namelijk altijd luchtiger). Onlangs heb ik ook een taart voor iemand gemaakt die geheel Soja- & lactose vrij was. Er is dus vrij veel mogelijk.